En erfaren tandläkare i Alby

Alla vill ha friska och vackra tänder. För att behålla tänder i bra skick behövs besök hos tandläkare i Alby. Vad händer om man behöver hjälp med tänder akut?

Det är aldrig behagligt att få problem med till exempel karies. Man kan känna att det smärtar och att något är fel. Tandsten och tandfickor är inte heller behagligt. Ändå är inget av dessa tillstånd på långt när så illa som att få en tandskada. Får man en tand skadad eller utslagen behöver man snabb hjälp.

En olycka händer lätt. Man snavar på mattfransen. Man ramlar i trappan eller på en ojämn trottoar. Och råkar man ut för en trafikolycka så är tandskador vanliga. Har man mer otur än man borde ha kan man få skador vid en misshandel. Det kan hända alla och det kräver behandling.

Bli kund hos en tandläkare i Alby

Du behöver en tandläkare för att få hjälp med skadade tänder. Har en tand blivit utslagen kan den faktiskt räddas. Om du har tanden kvar ska du förvara den i munnen eller i ett glas med vätska och sedan kontakta en tandläkare snarast. Du behöver säkert också smärtlindring. Har du riktig tur går det att få tanden att växa fast igen – men det måste gå snabbt.

När du är kund hos en tandläkare kan du få snabb hjälp – men också hjälp med regelbundna undersökningar. Det är viktigt att sköta tänderna hemma, men det är också viktigt att ha ett bra samarbete med din tandläkare och få chansen att stoppa problem innan de växer sig större.

30 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.