Estetisk tandvård hos tandläkare i Sundbyberg

Många mår dåligt av att ha bettfel, både fysiskt och psykiskt. Samtidigt finns det många som inte ens vet om att de har fel på bettet. Din tandläkare i Sundbyberg kan erbjuda olika lösningar.

Estetisk tandvård är viktigt både för den fysiska och den psykiska hälsan. En person med rejält överbett kanske kan känna sig väldigt självmedveten och osäker. Att inte känna sig fri att uttrycka sig när man är med andra människor är en av konsekvenserna från att ha bettfel. Många andra lidanden uppstår också som följd av under- och överbett. Huvudvärk, smärta i käkmusklerna och svårighet att tugga är normala symptom på bettfel. I vissa fall kan det till och med uppstå problem med talet. Med tandreglering kan du korrigera dessa fel.

Det finns olika typer av tandregleringar. Till exempel finns det plastskenor som kan användas istället för de traditionella metallställningarna. Vill du inte att det ska synas att du har tandställning kan du be din tandläkare om genomskinliga eller osynliga alternativ. Din tandläkare kommer förstås att se till att du får den reglering som kan korrigera just ditt bettfel.

Få tandställning hos en erfaren tandläkare

När du ska undergå en estetisk behandling hos en tandläkare i Sundbyberg är det viktigt att du har en erfaren tandläkare. Under den preliminära undersökningen kommer läkaren att undersöka dina tänder och se till att de är friska och om man eventuellt måste dra ut någon tand. Detta är viktigt att göra innan du får tandställningen, för att behandlingen ska ha hållbara resultat.

15 Aug 2021

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.