Akuttandvård för dina tänder

Är man med om en olycka och har ett eventuellt brutet ben, då söker man upp akutvård. Detta borde vara lika självklart för ens tänder. Får man en plötslig smärta kan man behöva akut tandvård.

Tänderna är viktiga att ta hand om. De är känsliga och vid smärta blir man ofta rejält påverkad. Inte alltför sällan händer det olyckor där tänderna tar stryk. Detta kan hända i olika sammanhang. När tänderna skadas akut kan man inte vänta på att ens ordinarie tandläkare ska öppna eller ha tid. Då får man istället söka sig till en akuttandvårdsklinik. Dessa finns i olika städer, leta till exempel online efter akuttandvård i Göteborg. Hos en klinik som erbjuder akuttider har de samma kompetens som hos en vanlig tandläkare. Behöver man laga en tand gör de dock en provisorisk lagning.

Hitta klinik

Det är att råda att ha ett nummer till åtminstone en klinik i telefonen eller på en lapp. Skulle olyckan vara framme vill du snabbt och enkelt veta vart du kan vända dig. Du hittar kliniker genom att söka på nätet.

Är du en av dem som lider av tandläkarskräck kan du nämna det innan. De som arbetar där har kunskap även om det och vet hur de ska underlätta för patienter med tandläkarskräck. Det går även om det önskas att åka och besöka kliniken för att ha möjlighet att träffa tandläkarna där. I vissa fall får det en att känna sig mer bekväm. Priserna är ungefär samma som hos en vanlig tandläkare.

28 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.