Den effektiva behandlingen mot missfärgade tänder

Missfärgade tänder brukar aldrig glädja någon och kan vara ett problem för många. Det kan kännas jobbigt att skratta sådär glatt och stort när man vet att tänderna är allt annat än vita.

Nutiden ställer krav. När man har problem kan det kännas som om man är den enda i världen som inte har kritvita tänder. Riktigt så ligger det inte till, men det hindrar inte att tankarna kommer emellanåt. Hur kommer det sig att vissa får problem med gulbruna tänder?

Ja, det handlar inte om bristande hygien. Flitig tandborstning eller slarvig har inte mycket med missfärgade tänder att göra. Enkelt beskrivet beror det mestadels på yttre faktorer, som vad du äter och dricker, och om du använder tobak eller snus. Det finns också ett litet inslag av ärftlighet i det hela. Sjukdom och skador kan bidra.

Skalfasader för permanenta lösningar

Om du söker en permanent lösning på problem med missfärgade tänder är det behandling med skalfasad i Göteborg som du letar efter. Skalfasader är tunna plattor av porslin som tillverkas efter dina tänders mått. Sedan slipar man lite lätt på tandytorna och fäster skalfasaderna permanent.

Vanligen gör man inte skalfasaderna bländande vita eftersom det inte ser naturligt ut. Men man gör dem i en färg som gör att du kommer att känna dig helt bekväm med att släppa ut ett sånt där riktigt härligt asgarv igen. Att skaffa skalfasader är en mycket bra lösning för de flesta som har dessa problemen. Prata med en tandläkare!

22 Mar 2021

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.