Få bättre tandhälsa hos rätt tandläkare

I Sverige har du stora möjligheter att själv välja vem du vill anlita för din tandvård. Det svenska tandvårdssystemet tillåter att du anlitar en privat tandläkare och du får där samma ersättning som om du skulle anlita Folktandvården. Du som exempelvis har behov av tandreglering eller implantat bör söka upp en tandläkare som är specialist på området så att du får rätt hjälp direkt. Försök att hitta en tandvårdsklinik som erbjuder den typ av vård just du behöver så att de inte behöver remittera dig till en annan specialist. Det är lättare att samla allt på ett enda ställe.

Modern utrustning och uppdaterad kunskap

Precis som inom den ordinarie vården sker det många framsteg inom tandvården varje dag. Se till att din tandläkare är uppdaterad och hänger med i utvecklingen så att du får bästa möjliga vård. Både tekniker och material för lagning har gått mycket framåt de senaste åren. Tandhygienister har också fått ökade befogenheter att utföra lättare behandlingar, vilket gör att tandläkarna hat fått större möjligheter att fokusera på de mer komplicerade behandlingarna. Det gör att deras kompetens kommer bättre till sin rätt så att du totalt sett får en bättre vård.

Välj en tandläkare nära dig

Se till att du har en tandläkare som har sin praktik nära där du bor eller arbetar i Bromma. Det ska gå snabbt att ta sig till kliniken om det händer en olycka, till exempel om du råkar slå ut en tand eller en flisa spricker bort. Precis som med andra skador är det nämligen viktigt att få vård så snart som möjligt för att kunna åtgärda skadan. Se därför också till att din tandläkare erbjuder akuttider så att någon från kliniken är tillgänglig även på kvällar och helger.

Rådgivning för en bättre tandhälsa

En bra tandläkare hjälper dig med rådgivning för att du ska få en övergripande bättre tandhälsa. Det handlar inte bara om att borsta tänderna regelbundet utan kan också handla om att göra ingrepp som förebygger problem, exempelvis borttagning av visdomständer som trycker mot andra tänder bakifrån eller reglering av bett som drar snett. Många som är stressade har behov av en bettskena för att inte slita på tänderna när de gnisslar dem i sömnen.

Estetisk tandvård för välbefinnande

För andra så är den estetiska biten viktig för självförtroendet. Att ha trasiga eller sneda tänder, missfärgningar på grund av kaffe eller rökning eller fula gamla amalgamlagningar som syns kan göra att man inte gärna visar upp sina tänder för andra. Det har förr ansetts lite ”pjoskigt” bland tandläkare att tänka på tändernas utseende, mer än att man har satt tandställning på dem som haft mycket glipor eller ojämnt bett. Det har ändrats markant och man förstår idag att även tändernas utseende är mycket viktigt för välbefinnandet. Tänderna är något som alla som möter dig ser och är en del av det första intryck som du gör på andra.

Se till att du hittar en tandläkare som du känner förtroende för och som föreslår hur ni tillsammans kan hitta en lösning så att du är nöjd med dina tänder, att de fungerar som de ska och att du kan visa upp ett bländande vitt leende för din omgivning.

30 Mar 2017

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.