Flexibel tandläkare i Malmö

Folk i större städer upplever ofta större problem med att få självklara saker utförda. Detta som en direkt följd av avstånd och brist på tid. Att exempelvis besöka en tandläkare i Malmö innebär att man måste ta ledigt från jobbet och göra det i flera timmar. Motsvarande besök - givet problem såklart - i en mindre stad klaras av på bara någon timme. Det gör att många väljer bort att besöka tandläkare i Malmö, Stockholm och Göteborg; uppoffring - och lönetappet - blir för stort. Därför är det glädjande att se att många tandläkare börjat anpassa sin verksamhet efter livet patienterna lever.

Omställningen är logisk även sett ur tandläkarens perspektiv. Varför inte erbjuda sig själv och den egna verksamheten en större chans till ökad lönsamhet? Det hela är ganska enkelt att förklara: hur ska man kunna erbjuda patienter service som inte gör att de tvingas vara borta från sina jobb, offra viktig tid och ändå kunna få toppklassig tandvård i Malmö?

Man håller öppet längre och man håller öppet under årets alla dagar. Idag finns tandläkare som håller öppet varje dag och så länge som till 21.00 på kvällarna. Under helgerna kan man besöka en tandläkare i Malmö mellan exempelvis 09.30 till 17.00.

Detta gör att fler får chansen att besöka tandläkare utan att offra allt för mycket tid, det gör att tandläkaren i fråga får in fler patienter och det gör att fler minimerar riskerna som finns med att strunta i ett tandläkarbesök - tandlossning, problem med hjärt- och kärlsjukdomar och till och med cancer.

Ett lika logiskt som enkelt steg att ta - låt oss hoppas att fler mottagningar i större städer ställer om på samma sätt. Om inte berget kan komma till Mohammed, eller hur?

Förstklassig service i fräscha lokaler

Det är inte enbart gällande mer flexibla öppettider som tandläkare börjat ändra kurs. Vad söker man idag? Där man förr hade ett begränsat urval gällande tandläkare och där de flesta valde Folktandvården så finns idag en konkurrens mellan olika mottagningar. Konkurrensen göt att patienter - på ett helt nytt sätt - kan välja tandläkare utifrån andra kriterier än förr. Man kan välja med priset som en faktor - var kan jag få bästa möjliga pris för den behandling jag behöver?

Man kan även välja med en tanke på service och trivsel. Att besöka en tandläkare är sällan förknippat med njutning, men det går att göra ett besök så smärtfritt som möjligt. Genom att erbjuda behandlingar som sker med den bästa möjliga tekniken så kan man effektivisera vården och göra besöken effektivare. Genom att se över hur lokalerna är utformade - vilka möbler finns, erbjuder man wi-fi och finns det någonting som tilltalar gemene man i övrigt? - så kan man erbjuda en bättre service och göra besöken mer angenäma.

Tandläkare för den med tandläkarskräck

Många tandläkare har även sett över vården från grunden och insett att vi alla är olika. Tänderna är känsliga och hos en tandläkare är man exponerat och hjälplös. Detta kan skapa en rädsla som, över tid, utvecklas till rena fobier. Den person som upplever rädsla för tandläkare drar sig också för att söka nödvändig vård - vilket leder till långa, plågsamma ingrepp då det gått för långt.

Idag kan man besöka tandläkare som specialiserat sig på att behandla folk som upplever skräck inför en undersökning eller en behandling. Man samtalar hela tiden, man förklarar vad som sker - och varför - och man är inte rädda för att avbryta och ta nya tag en annan dag. Detta ger lugn och det skänker en trygghet för den som lider av tandläkarskräck i någon form.

Allt detta är ett bevis på hur tandläkare i större städer har börjat arbeta för sina patienter och där man lagt om den egna verksamheten för att den ska passa så många som möjligt.

5 May 2020

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.