Glöm inte bort tandläkarbesöket

Regelbundna tandläkarbesök är allra bäst, men många struntar ändå i att gå till tandläkaren. Några av ekonomiska skäl eller av rädsla, andra för att de hellre lägger pengarna på annat.

Regelbundna besök hos tandläkaren är viktigt för att man ska kunna upptäcka problem med tänderna i tid. Då får man chansen att åtgärda problemen tidigt och kan kanske undvika större och mer kostsamma behandlingar. Har man friska tänder och tidigare inte haft stora problem brukar det räcka att gå till tandläkaren vartannat eller vart tredje år. I Sverige råder fri prissättning och tycker man att det är dyrt att gå till tandläkaren, eller om man vet att man behöver en mer kostsam behandling, ska man absolut jämföra olika klinikers prislistor. Ofta kan man hitta priser på deras hemsidor, men man kan även ringa och fråga. Tandvård omfattas också av högkostnadsskyddet.

Tandvårdsklinik med tandläkare som talar flera språk

Chansen att man ska skjuta upp tandläkarbesöket minskar om man har nära till tandläkaren. Att därför välja en tandvårdsklinik som inte ligger alltför långt från hemmet kan vara bra. Då kan även resten av familjen gå till samma tandläkare, vilket också förenklar livspusslet. Men man bör också fundera på vilka slags behandlingar och tandvård som man kanske är i behov av. Det finns exempelvis tandläkare i Södertälje som som erbjuder allmäntandvård, implantat, tandreglering och kosmetisk tandvård. Kanske är man från ett annat land och inte förstår svenska så bra? Då kan det kännas tryggt med att gå till en klinik där personalen talar flera språk.

22 Jan 2021

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.