Hitta tandläkare på Östermalm – Ovanligt enkelt

Olika stadsdelar i Stockholm har olika tätt med tandläkare och hälsocentraler. En av de stadsdelar som har högre täthet av tandläkare än andra är Östermalm. Det krävs inte mer än att man går 300-500 meter från ena kliniken innan man kommer till nästa. 

Google Maps säger att det finns knappt 30 tandläkare på Östermalm. Detta på en yta av ca 250 hektar och med ca 75 000 invånare (enligt Wikipedia). Vid en sökning på Hitta.se visas hela 160 resultat om man söker på ”Tandläkare Östermalm” men det kan då även vara företag som inte längre är aktiva samt en del skönhetssalonger. 

Då visar troligtvis Google Maps en tydligare bild av antalet tandläkare i området. Även Reco.se visar liknande resultat som Google Maps. Detta med 31 företag listade. Reco är en webbplats som publicerar kontaktuppgifter och öppettider till företag och där kunderna sedan kan lämna personliga recensioner. 

Utgå från Karlaplan

Den som åker tunnelbana till Karlaplan och sedan går Karlavägen norrut behöver maximalt gå 200 meter för att nå första tandläkaren som ligger vänster in på Artellerigatan. Går man istället 100 meter längre på Karlavägen ses en klinik på samma väg till vänster. Tar man Nybrovägen in till vänster hittas ytterligare en tandläkare. 

På Karlavägen finns ytterligare ett par kliniker och genom att svänga ner på tvärgator hittas ett par tandläkare bara hundra eller tvåhundrameter från huvudvägen. 

Samtidigt finns en del små ”kluster”. Områden där klinikerna ligger ovanligt tätt. På Sturegatan 18 ligger exempelvis tre kliniker och på samma gata med nummer 16 hittas ytterligare två. Det är inte helt ovanligt med samarbeten i det fall som tandläkarna har kliniker på samma ställen. Ett annat exempel är Sibyllegatan 5 där tre olika kliniker ligger. 

Varför just Östermalm?

Att det är så många tandläkare på Östermalm handlar till stor sannolikhet om områdets läge. Det kan exempelvis jämföras med Drottninggatan som också har en extremt hög täthet på tandläkare. Ju fler människor som rör sig i ett område desto större kundunderlag skapas. Många väljer att besöka sin tandläkare på väg till eller från jobbet, till eller från träningen osv. Det är därmed smidigt att välja en centralt belägen tandläkare som man lätt kan ta sig till oavsett var man sedan ska vidare. 

Detta skapar även förutsättningar för kunderna att välja tandläkare helt efter behov och önskemål. Även om man vill byta så innebär det inte mer att man får gå några hundrameter extra. 

21 Jun 2018

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.