Komplettera ditt vackra leende med fylligare läppar

Har du nyligen genomgått estetisk tandvård och äntligen fått det där vackra leendet du drömt om? Att fixa missfärgningar och skeva eller trasiga tänder med hjälp av tandblekning, tandkorrigering eller skalfasader är ett effektivt sätt att få tillbaka självförtroendet och helt enkelt våga börja skratta igen.

Fula eller skadade tänder innebär tyvärr en social stigmatisering; omvärlden reagerar inte sällan mycket negativt på en person med dålig munhygien och resultatet kan bli att den som är drabbad drar sig undan socialt och i värsta fall också utvecklar psykiska problem. Med ett nytt leende kommer förhoppningsvis självförtroendet tillbaka, och många blir så överväldigade av känslan att de ser sig om efter andra områden att förbättra. Det är en naturlig instinkt att vilja göra sig så vacker och attraktiv som det går.

En filler ger volym och slätar ut huden

Med ett vackrare leende kommer till exempel ofta viljan att omge det med fylligare läppar. Därför väljer många att skapa volym med hjälp av så kallade fillers. En filler är ett medel som injiceras under huden och som hjälper till att släta ut huden, fylla ut och ta bort rynkor och ojämnheter. Det kan användas mycket subtilt, så det knappt märks, men också ge ett ganska markant resultat som inte sällan ser artificiellt ut. Allt beror på vilken typ av filler man använder och hur skicklig den behandlande sjuksköterskan eller läkaren är.

Du kan alltid ångra dig

Fillers är inte en permanent behandling, vilket kan vara skönt att veta för den som är osäker på om det är rätt väg att gå. Så är man ute efter en volymökning i läpparna, eller kanske att släta ut huden och få bort rynkor runt munnen eller ögonen, ska man absolut prova på en behandling med fillers. Effekten går som sagt över efter ett halvår och skulle man ångra sig direkt kan man till och med reversera behandlingen med hjälp av ett motmedel som omedelbart löser upp den aktiva substansen. Du bör dock kolla med kliniken innan att de har motmedel, det är inte alla kliniker som har tillgång till det.

Välj en bra klinik i Stockholm

Om du funderar på fillers ska du leta upp en välrenommerad och certifierad klinik. I Stockholm finns många kliniker som erbjuder behandling med olika typer av fillers. De flesta är bra och seriösa, andra är det inte. För det första ska du alltid försäkra dig om att de som utför behandlingarna är legitimerade sjuksköterskor eller läkare. Allt annat går bort. Du ska även kolla att kliniken och dess anställda är certifierade av Estetiska Skönhetsrådet (ES). ES är en branschorganisation som är kontrollorgan för skönhetsbehandlingar i Sverige. En klinik som är medlem där är certifierad och har kunskapen och erfarenheten som behövs för att kunna erbjuda en säker och framgångsrik behandling.

Att få behandling med fillers

Vid ditt första besök får du alltid en kostnadsfri konsultation. Du får beskriva vad du vill göra och vad du hoppas på att uppnå. Personalen på kliniken undersöker dig sedan och utifrån det kan de berätta vad de kan göra och vilket medel som skulle passa bäst på just dig. Du får också en realistisk bild av vad för sorts resultat du kan hoppas på. Sedan är det upp till dig att fundera ett varv till. Skulle du bestämma dig för att du vill köra är det grönt ljus så länge du är över 18 år och inte är gravid eller har någon form av utslag i det berörda området.

Själva behandlingen tar ungefär 30 minuter. Fillern injiceras under huden med små nålstick, det gör lite ont i början, men eftersom fillern innehåller ett bedövningsmedel går det strax över. Efter behandlingen kan området vara lite svullet, men de flesta kan gå till jobbet direkt efteråt.

Vill du komplettera ditt vackra leende, prova på en behandling med fillers i Stockholm!

Mer info här: https://www.fillersstockholm.se/.

15 Jul 2018

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.