När tänderna inte räcker till

Många har den stora turen att ha bra och fungerande tänder hela livet. Vi andra får klara oss med det vi får. Eller så skaffar vi implantat och överlistar naturen. Det är enklare än man tror.

Myten om det perfekta leendet är just bara en myt. Få personer har en absolut jämn, symmetrisk och vit tandrad. Ett perfekt leende är snarare ett leende från en person som är glad och lycklig och trivs med livet.

Däremot kan tänder förorsaka stora problem. Skador, sjukdom eller bara naturen kan göra att vi får problem som är stora nog för att vi ska behöva söka hjälp. Smärtor och svårigheter att tugga är inget man ska behöva leva med för jämnan. Tandimplantat kan vara den rätta vägen att gå.

Problem med lagningar eller annat

Om du har problem med dina tänder kan orsakerna vara många. Därför börjar en utredning om tandimplantat alltid med en grundlig undersökning. Man funderar på olika lämpliga alternativ. Det är exempelvis olämpligt för växande människor att få tandimplantat.

Om implantat är det rätta gör man ett rent hantverk med skruvar i titan som fästs i käkbenet, givetvis med hjälp av smärtstillande. Konstgjorda tänder tillverkas efter dina unika mått och i samma färg som resten av dina tänder.

Resultatet brukar vara mycket lyckat. När allt är läkt och du har vant dig kommer du inte ens själv veta vilken tand som är ett implantat. det fungerar precis som dina vanliga tänder och ska skötas likadant. Så inget fusk med tandborstningen, tyvärr! Läs mer om tandimplantater på denna sida: tandimplantatmalmö.se

25 Jan 2021

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.