Rätt attityd och hjärtliga leenden under anställningsintervjun

Tänk så här när du intervjuas inför en anställning du sökt. Var påläst och lagom uppklädd. Fundera över ditt kroppsspråk. Visa dig uppmärksam och nyfiken. Tveka inte att härmas en aning.

Många gånger börjar förberedelserna på nätet. Sannolikt har du sökt jobbet on-line och det ger en del information om hur organisationen fungerar. Sök också upp din presumtiva arbetsgivare på sociala kanaler. Hur presenterar de sig? Är det personligt eller stramt? Hur är personalen klädd på bilderna? Med dessa ledtrådar så kan du räkna ut vilka kläder du ska bära vid intervjun. En grundregel är att om du är osäker, klä upp dig lite mer än du först planerat. Vad du säger är förstås väldigt viktigt, men också kroppsspråket gör intryck. Luta dig fram och se den du talar med i ögonen.

Stämmer insidan med utsidan?

Att svara på frågor inför en anställning är lite som att gå på en dejt. Båda parter kollar in varandra och gör bedömningar, medvetna och omedvetna. Träna gärna hemma framför spegeln. Ett varmt leende gör underverk och ska inte kännas påklistrat. Ytan spelar tyvärr roll. Att ta hjälp för att få upp självförtroendet är inget att skämmas över. Kanske vill du göra en tandblekning eller skapa ett riktigt filmstjärneleende. Det finns metoder som inte syns. En sådan är behandling med invisalign i Malmö. Många upplever att deras rätta jag behöver en puff för att göra sig gällande. Det kan vara en insats av tandläkaren, men lika gärna hårfärg, kläder eller glasögonbågar.

Följ med uppmärksamt

Det är du som är inbjuden som gäst i det här sammanhanget. Ta lagom mycket initiativ, ta det lugnt och följ med i samtalet. Förbered några frågor om arbetsgivaren och om positionen som visar att du vill veta mer och att du har funderat. På vilket sätt passar du in? Vilka erfarenheter vill du lyfta fram? Var också beredd på att det kan komma utmanande frågor om hur du hanterar olika kritiska situationer. Ibland vill den som anställer veta hur du agerar i kris, eller höra mer om tillfällen där du tog ansvar och hjälpte till. Med allt detta på plats och några goda råd om Invisalign Malmö är du rustad till tänderna. Om du är riktigt ambitiös kan du göra en provintervju ihop med en kompis. Utsätt dig för kritik och lär känna dig själv. Du gör det för att säkra jobbet.

4 Sep 2020

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.