Så förbättrar du tänderna på 24 timmar

Ont i tänderna eller fundersam på om du sköter dina tänder på ett ypperligt sätt? Vill du sänka tandläkarräkningen och få pengar över till annat som roar dig mer? Bekymrar dina tänder dig?

Hur många av oss är det inte som skulle behöva en manual för bättre tandvård. Ett enkelt recept för bättre tänder låter väl som en utmärkt idé. Idag kostar det mer än du kanske vill betala för att gå till en tandläkare och få sina tänder kontrollerade. Visst vore det väl bra om du då slapp gå dit flera gånger varje år för att du misskött dina tänder? Men ibland kan det faktiskt vara så att du sköter dina tänder alldeles utmärkt och ändå har problem. Ja, så är det och det kan bero på flera faktorer som spelar in. Dels att ha starka tänder och hur de är uppbyggda kan ju faktiskt ligga i ens DNA. En del får faktiskt riktigt bra material när det gäller tänderna medan andra har klart sämre byggmaterial. Vilken grupp tillhör du?

Behöver man verkligen alltid borsta tänderna?

Svaret är tveklöst ett rungande ja. Det bästa är att göra det två gånger per dag. Bearbeta alla fyra sektionerna. Över till vänster och höger. Under till vänster och höger. En bra tid är ca 30 sekunder på varje sektion. Det inneär att du lägger ungefär fyra minuter om dagen på att få bättre tänder. Det är nog en ganska liten tid jämfört med all annan tid du behöver lägga ner för att förbättra din hälsa. När du borstar dina tänder avlägsnas bakterier som samlats i din mun. Om du skulle hitta matrester som fastnat kommer du att förhindra att de ruttnar i munnen och orsakar att tandköttet blir dåligt. Här är tandtråd ett av dina viktigaste vapen i kampen mot matrester och begynnande bakterieproblematik.

Visste du att…

Plack bildas på bara 24 timmar och genom att hålla rent i munnen förhindrar du att dessa bakterier får fäste. Har du fått ett hål i dina tänder går det aldrig att göra det ogjort, det kommer alltid att finnas med under resten av ditt liv. Förvisso går det att laga men skadan kommer alltid att vara kvar. Bakterier i människans tandkött har efter åratal av forskning visat sig kunna kopplas samman med hjärt- och kärlsjukdomar. Du får även en mycket bättre andedräkt av att kontinuerligt borsta dina tänder.

24 Mar 2020

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.