Vackert leende med ny teknik

Tjocka tandställningar i skolan var förr synonymt med att vara en tönt. Hade man dessutom glasögon så var livet inte det lättaste. Var man duktig i skolan, ja då var nördstämpeln ett faktum.

De som var med på sjuttio- och åttiotalet känner igen det. Oavsett om man själv hade tandställning eller om man hade någon i klassen med tandställning. Tänk vad tiderna har förändrats. Idag när man ser på alla dessa faktorer ser man en cool person. Någon intressant och lite spännande. För vem vill inte hänga med någon som har supersnygga glasögon och dessutom är smart? När det kommer till tandställning, så har de flesta som hänger med personer som använder tandställning idag ingen aning om det. Av den enkla anledningen att de inte syns. Man kan dessutom ta ut dem när man vill. Men givetvis måste de sitta i sina timmar för att ge den effekten de är ditsatta för.

Vad innebär denna nya metod?

Denna metod som kallas för Invisalign fungerar på följande sätt. Man scannar tänderna och gör flera tandställningar. Man använder alltså inte endast en tandställning under en längre tid längre. Den första tandställningen ser endast lite annorlunda ut än ens egna tänder. Man skapar små förändringar över tid som till slut mynnar ut i raka och fina tänder. Varje vecka byter man till en ny tandställning så att tänderna gradvis blir rakare och rakare. Man kan till och med i förväg se hur tänderna kommer att ändra form vecka för vecka, redan innan förändringen har börjat.

Hur lång tid tar det att få en fin tandrad?

Det finns inget sätt att innan tandläkarbesöket veta hur lång tid processen kommer att ta. Detta p.g.a. att alla munnar är olika och alla justeringar ser olika ut. Men man kan säga att det som snabbast kan ta ca. sju veckor innan hela regleringen är klar. En annan fördel jämfört med de gamla tandställningarna är att man faktiskt kan ta ut den. Även om det är bäst att låta den sitta i så mycket som möjligt. Men ibland, som till exempel när man ska borsta tänderna, tala på ett möte eller äta en måltid kan det vara praktiskt. Ett annat tillfälle som det kan vara skönt att ta ut bettskenan är när man ska gå på den där efterlängtade daten. Ett tillfälle när man inte vill behöva oroa sig för att prata konstigt, även om det är liten risk för det. Läs mer om Invisalign på denna sajt: invisaligngöteborg.se

17 Sep 2020

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.