Vad ingår i ett vackert leende?

Att man ska till tandläkaren när man har ont är en självklarhet. Men det finns andra orsaker till ett tandläkarbesök. Till exempel att få ett snyggare leende. Läs och bli inspirerad!

Perfekta tänder är något som unnats få, om någon. Därför vankas det tandläkarbesök åtminstone två gånger om året. Och det är ju ganska bra att ha en tandläkare i närheten om man får akuta besvär, kanske med en infektion i tandköttet. Du kanske har tänder som är friska och glada, och frodigt växer där de inte ska. En olycka kanske orsakat en skilsmässa mellan den övre och den undre delen av en tand. Eller det kanske bara är frågan om att morgonkaffet börjat lämna sitt spår på dina före detta vita tänder. Med estetisk tandvård kan du få tillbaka originalfärgen, se till att tänderna sitter där de ska och ser ut som de ska.

Skalfasader och implantat: Pusselbiten som fattas

Implantat är lösningen när det av en eller annan orsak fattas en tand i munnen. Då gör tandteknikern helt enkelt en ny tand åt dig. Denna skruvas fast i käkbenet med en titanskruv, som ersätter din tandrot. Det är ett stort ingrepp. Därför är det viktigt att din munhälsa är i topp innan behandlingen påbörjas. Tandimplantat räknas som en stabil och säker form att ersätta en tand som fattas.

Det kanske inte är hela tanden som fattas, utan endast en bit. Behandlingen som då gäller är skalfasader. Det är alltså tunna skal som fästs eller limmas på utsidan av de tänder vars utseende du vill förändra. De tillverkas ofta i keramik eller komposit. På så sätt kan du nästan skräddarsy ditt framtida leende. Hör gärna av dig med din tandläkare om denna möjlighet!

Tandblekning: En återgång till det vita

Missfärgade tänder kan vara en orsak till skam för många. Man vågar nästan inte le längre. “Vad ska de andra säga om mina gula tänder?” Därför finns tandblekning: en behandling som går ut på att göra missfärgade tänder vita igen. Fråga gärna din tandläkare om detta. Tandblekning är en ytterst personlig behandling. Den måste baseras på just dina tänders originalfärg och hälsa. Vitt som vitt, kanske du tänker, men så enkelt är det inte. Vi har alla olika nyanser av vitt beroende på våra gener. Din tandläkare kan hjälpa dig hitta rätt nyans för dina tänder, samt avgöra vilken behandling passar din situation bäst. Lär dig mer om estetisk tandvård på denna sida: https://www.estetisktandvårdmalmö.se 

30 Oct 2020

Välkommen

Välkommen till hemsidan Friska Tänder. Här får du lära dig hur du sköter dina tänder på bästa vis.